Zon, idyllisch landschap en wellness: Naturns in Zuid Tirol

Naturno/Naturns: 315 dagen per jaar zon en een idyllisch landschap. Het Zuid-Tiroolse dorp staat bekend als plaats voor alpine wellness en heeft een natuurpark voor de nodige natuurbeleving. Samen met de mediterrane vegetatie is dit gebied zeer geschikt voor een ontspannen vakantie.

Cultuurlandschap in natuurpark

Alleen al het aantal zonnige dagen per jaar maakt dit gebied speciaal. Naturno/Naturns is ideaal voor wie van actieve en ontspannen vakanties houdt. Zowel de weldadigheid van een kuuroord als het uitgebreide wandelnetwerk zal je bekoren. Wandelen kun je in het natuurpark Texelgroep. Dit gebied dankt zijn naam aan een bergketen die spectaculair te noemen is. Water en ijs maakten dit gebied, tijdens de ijstijd ging het nog schuil onder gletsjers, nu is het een cultuurlandschap met irrigatiekanalen, de mooie bergen van de Dolomieten en vergezichten. Een natuurcentrum maakt het natuurpark compleet voor een dagje uit.

Ontspannen tot het maximale

Ben je op zoek naar een kuuroord voor een dagje complete ontspanning, dan kun je ook in Merano terecht. Therme Meran/Merano biedt behandelingen aan met radonhoudend mineraalwater. Maar liefst elf overdekte zwembaden en een compleet aanbod aan wellness maken van dit oord een waar dagje uit. Massages, lichaamspakkingen en aromabaden maken korte metten met stress en vermoeidheid. Omdat er gebruikgemaakt wordt van traditionele producten uit Zuid-Tirol is het kuren een aparte sensatie. Voorbeelden van deze lokale producten zijn wijndruiven, jeneverbessen, appels, hooi uit de bergen of paardenbloemen. Of je gaat voor gezichtsbehandelingen, pakkingen, pedicure of manicure, als herboren verlaat je na een dag het kuuroord. Ook speciale behandelingen voor mannen staan op het programma van Therme Meran.

Trekken in de bergen

Zuid Tirol is een Duitstalig gebied in Italië, dat bol staat van tradities én mediterraans genieten. Naast ontspannen in het kuuroord, kun je de prachtigste wandelingen maken in de mooiste natuurgebieden van de streek. Wandelen in de bergen is sowieso een dagbesteding voor veel toeristen. In de Dolomieten kun je ook trekken in de bergen. In de pauzes geniet je van een stevige maaltijd in een berghut. Veel restaurantjes in de bergen hebben een kwaliteitsonderscheiding, waardoor ze je positief kunnen verrassen. Ga je wandelen in Zuid-Tirol, dan spreekt voor zich dat je de natuur met respect benaderd. Het is immers de bedoeling dat nog veel generaties kunnen genieten van de landschappelijke contrasten.

Elke dag activiteiten

Een vakantie in Naturno/Naturns in Zuid-Tirol staat garant voor activiteit en ontspanning. Actief bezig zijn kan op de wandelpaden, waar je mooie routes kunt bewandelen. Dit kan tijdens een dagtocht, maar ook kleine wandelingen zijn aan te raden. Ook het fietsnetwerk van Naturno/Naturns is enorm, waardoor gepassioneerde fietsers de mooiste routes kunnen vinden in dit gebied. Wil je een dagje niet fietsen of wandelen, dan moet een bezoekje aan de St Proculus Kerk nog op je lijstje staan. In deze kerk zijn de oudste wandtekeningen te vinden die er in Duits taalgebied zijn. Deze zogenaamde fresco’s stammen uit de tijd van voor Karel de Grote. Ook kasteel Juval is een aanrader voor een dagtochtje. Naturno/Naturns is een stad waar je je nooit zult vervelen.