Wat je absoluut moet weten over Freelance Payrolling

entrepreneur-593377_1280Steeds meer ZZP’ers kiezen om ervoor om via freelance payroll aan de slag te aan voor een opdrachtgever. Daardoor hoeft een freelance ZZP’er zich geen zorgen te maken om de sociale premies en loonbelasting. Daarmee wordt een freelancer veel administratieve rompslomp uit handen genomen en kan hij of zij focussen op de opdracht(en) van de opdrachtgever.

Freelance payroll klinkt erg aantrekkelijk voor ZZP’ers, maar toch is het slim om met een aantal zaken rekening te houden en de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

Wat is Freelance Payrolling?

Als je werkt via een payroll aanbieder, betekent dit dat een payroll bedrijf jou in dienst neemt en de administratie voor je verzorgt. Niet alleen wordt de uitbetaling van het geld geregeld, maar ook wordt er belasting voor de ZZP’er afgedragen aan de Belastingdienst. Verder ben je dankzij freelance payroll verzekerd tegen ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Als freelancer kies je uiteraard zelf je opdrachtgevers uit. Je geeft de afgesproken prijs door aan het payroll bedrijf en deze betaalt na akkoord van de opdrachtgever jou de vergoeding uit. Een payroll bedrijf kun je dan ook wel zien als een soort tussenpersoon of werkgever.

Welke voordelen biedt Freelance Payrolling?

Het is in elk geval zeker dat Freelance Payrolling jou als ZZP’er verschillende voordelen oplevert:

  • Financiële zekerheid: je krijgt snel je geld;
  • Gemak: de administratie en de loonbelasting wordt voor je gedaan;
  • Je bent verzekerd tegen ziekte, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid;
  • Snel beginnen bij een opdrachtgever: een BTW nummer of KVK-inschrijving heb je niet nodig.

Wat zijn de nadelen van Freelane Payrolling?

Freelance payroll heeft echter ook een aantal nadelen. Zo kan het fiscaal nadelig zijn om van freelance payroll gebruik te maken, waardoor je fiscale voordelen bij de Belastingdienst kunt kwijtraken. Denk bijvoorbeeld aan de zelfstandigenaftrek. Als je niet minimaal 1225 uur werkzaam bent voor je eigen ondernemer, kun je geen afspraak meer maken op deze regeling.

Als je de keuze maakt voor Freelance Payrolling, ziet de Belastingdienst je namelijk als werknemer. Probeer daarom minimaal de helft van het aantal uren dat je werkt in je eigen onderneming te steken. Anders kom je niet aan het criterium voor de startersaftrek en eventueel zelfstandigenaftrek.

Ziekte, werkloosheid en arbeidsongeschikt raken

Freelance werken via een payroll bedrijf heeft als belangrijk voordeel dat je je verzekert tegen ziekte, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Uiteraard geldt dat alleen voor de uren die je hebt afgesproken met de opdrachtgever. Dit biedt voor jou als ZZP’er natuurlijk een stukje financiële zekerheid.

Je krijgt dan wellicht iets minder uitbetaald, maar er komt nog steeds structureel geld binnen. Daarmee kun je honderden euro’s aan premie besparen op bijvoorbeeld een dure arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarmee compenseer je enigszins de fiscale voordelen die je bij de Belastingdienst misloopt dankzij freelance payroll.

Factureren of werken via een payroll bedrijf?

Uiteraard is het aan jezelf om te beslissen wat voor jou als freelancer het beste werkt. Het klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk om te werken via een payroll bedrijf. Je hoeft je niet te bekommeren om je debiteurenbeheer en bovendien profiteer je van het voordeel dat je in dienst bent van het bedrijf.

Als je ziek wordt, krijg je dus nog steeds gewoon je geld. De kans is echter wel groot dat je de fiscale voordelen van de Belastingdienst hierdoor misloopt. Zorg daarom dat je altijd voldoende uren draait als je kiest voor freelance payroll. Dit bespaart je veel geld in de toekomst. Uiteraard is elke situatie uniek en moet je voor jezelf afwegen wat in jouw situatie het meest gunstige is.