Waar naartoe voor uw meerdaagse bijeenkomst?

conferentieStaat u voor de organisatie van een congres, conferentie of andere meerdaagse bijeenkomst? Dan moet er behoorlijk wat geregeld worden. Het belangrijkste is misschien wel de locatie, want afhankelijk van waar u het houdt weet u wat u zelf allemaal nog moet regelen en wat u uit handen genomen wordt.

Centraal in Nederland

Utrecht is de beste locatie als u een meerdagse bijeenkomst plant voor mensen uit alle hoeken van Nederland. Groencentraal is dan een handige site om te raadplegen, want daar vindt u negen conferentiehotels die allen geschikt zijn voor meerdaagse bijeenkomsten. Afhankelijk van het aantal gasten en de hoeveelheid ‘overnachters’ is het ene conferentiehotel meer geschikt dan het andere. Zo kunt u in het KNVB hotel terecht met wel 3500 man, maar zijn er ‘maar’ 16 hotelkamers. Op Landgoed ISVW is er plek voor 180 man, maar zijn er wel 89 hotelkamers. Op de pagina vergaderaccomodaties vindt u alle negen conferentiecentra overzichtelijk onder elkaar. Goed om te weten is dat al deze vergadercentra ‘groen’ zijn.

Dichtbij het vliegveld

Voor een internationaal gezelschap is een locatie in of vlakbij Schiphol juist weer makkelijker. Een echte overzichtssite heb ik niet kunnen vinden, maar een simpele zoekopdracht ‘vergaderlocaties Schiphol’ geeft u zo tientallen geschikte resultaten. Hou er wel rekening mee dat parkeren bij Schiphol niet altijd even makkelijk en vaak peperduur is. Sommige vergadercentra zullen echter eigen parkeerruimte hebben.