Waar moet je opletten bij het kopen van tenniskleding?

Het aanschaffen van de juiste tenniskleding is van essentieel belang voor een goede tenniservaring. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten wanneer je hiernaar op zoek bent. Lees verder en ontdek welke eigenschappen van belang zijn en waar je rekening mee moet houden wanneer je echt goede tenniskleding wilt kopen.

Onderdelen

Er zijn een aantal onderdelen die je dient aan te schaffen wanneer je een complete set tenniskleding wilt hebben.

Tennisshirt
In eerste instantie heb je een goed tennisshirt nodig. Er zijn heel veel verschillende soorten shirts op de markt in allerlei vormen, kleuren en maten. Je kunt zowel een wat strakkere als lossere vorm kopen en uiteraard verschillen de mannen- en vrouwenshirts van elkaar. Hieronder staat uitgebreid omschreven waar je op moet letten bij het kopen van een goed tennisshirt.

Tennisbroek
Een hoge kwaliteit broek is hiernaast erg van belang. Het meest gebruikelijke voor mannen is om te tennissen in een korte, loszittende broek. Voor vrouwen zijn er ook tennisrokjes beschikbaar. Het is ook mogelijk om lange broeken te bestellen. Eveneens zijn de broeken in veel verschillende vormen en maten te verkrijgen.

Tennissokken
Hoewel je natuurlijk elke willekeurige sok aan kunt trekken bij het tennissen, brengen echte tennissokken bepaalde voordelen met zich mee. Met tennis maak je veel rennende en plotseling stoppende beweging zijn die belastend zijn voor onder andere je enkels en kuiten. Goede sokken beschermen je tegen blessures door een stabiliserende werking te hebben. Hiernaast is het belangrijk dat je altijd droge sokken aantrekt om spierontstekingen te voorkomen.

Kwaliteit materiaal

Het is belangrijk om tenniskleding te kopen van een hoge kwaliteit, want goedkoop is in dit geval duurkoop. Slechte kleding gaat snel stuk en zal gaan irriteren. Je zult merken dat je met een hoge kwaliteit meer spelplezier hebt en de producten ook veel langer mee zullen gaan. Hieronder staan een aantal punten omschreven waar je op moet letten bij de aankoop.

Functionaliteit
De functionaliteit van de kleding is erg van belang. Het moet licht zijn en lekker zitten. Probeer in de winkel uit hoeveel bewegingsvrijheid je hebt. Met tennis maak je veel bewegingen en is het belangrijk dat je dit vrij kunt doen. De kleding moet daarnaast het zweet goed kunnen opvangen en afvoeren. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je lichaamstemperatuur zo constant mogelijk blijft terwijl je aan het sporten bent. Hiernaast is het fijn als de kleding kan ademen en je geen verstikkend gevoel krijgt. Zeker bij warme temperaturen is dit van belang.

Materiaal
Kies geen kleding uit dat helemaal van katoen is gemaakt, omdat het vocht dan niet goed wordt afgevoerd. Hierdoor zal de kleding nat worden, meer gaan wegen, niet lekker meer zitten en je laten afkoelen bij wind of koudere temperaturen. Door te kiezen voor kleding dat van een synthetische vezel is gemaakt, kun je het zweet doorlaten en zo droog blijven, wat een veel beter gevoel geeft. Je kunt ook gaan voor een combinatie van katoen met een synthetische vezel. De kleding moet vaak gewassen kunnen worden zonder dat het zijn kwaliteit verliest.

Voorkomen
Met de juiste kleding kun je irritaties en schaafwonden voorkomen. Let er bij het kopen van de kleding op dat er geen naden of ritsen inzitten die je kunnen gaan irriteren tijdens het spel. Hiernaast moet het niet schuren of knellen en moet je je er vrij in kunnen bewegen. Stel jezelf niet in de verleiding om een kledingstuk te kopen dat er heel mooi uitziet of heel goedkoop is, maar stel altijd voorop dat je de juiste dingen kunt voorkomen. Hier heb je veel meer aan tijdens het sporten.

Prijs

De prijzen van de verschillende onderdelen kunnen erg variëren. De prijzen van tennisshirts liggen tussen de vijf en 70 euro. T-shirts van een beetje kwaliteit liggen minimaal rond de 30 euro. Broeken kunnen tussen de 20 en 90 euro kosten. Hier hangt het er ook vanaf of je een korte of lange broek wilt kopen. Voor goede tennissokken kun je zo rond de 15 euro kwijt zijn, maar je kunt ze ook al vanaf twee euro kopen.

De echt goedkope producten zijn vaak van slechte kwaliteit, maar het is niet automatisch zo dat wanneer je een veel duurder product koopt, de kwaliteit ook echt beter is. Houd vooral de punten die hierboven zijn goed in de gaten en laat je daardoor leiden. Kwaliteit is in dit geval belangrijker dan prijs of uiterlijk.