Sporten met je iPhone

De nieuwste Apple producten werden kort geleden gelanceerd. Daar zat ook de iPhone 6S Plus tussen. Deze ‘phablet’ (combinatie tussen telefoon en tablet) is ook voor sporters een ideaal toestel. Sporten met je iPhone klinkt misschien een beetje gek, maar we zullen de voordelen onthullen. Dan denk je daar straks heel anders over.

Perfecte maat voor sportvideo’s

De smartphone is wat aan de grote kant. Daardoor zit hij niet zo comfortabel in je broekzak als eerdere versies van de iPhone. Wel is het 5,5 inch scherm ideaal voor het afspelen van sportvideo’s. Op vakantie, buiten in de tuin of gewoon op zolder. Bijvoorbeeld Youtube biedt een scala aan (gratis) filmpjes waarin complete workouts worden voorgedaan. Door de grootte van het scherm zie je alles perfect en hoef je niet met je ogen te knijpen. Zet ‘m dus ergens neer waar je goed zicht hebt en gaan met die banaan!

Commando’s zonder handen

Op de iPhone 6S Plus staat uiteraard ook iOS 9. En met dit nieuwe besturingssysteem komt een nog slimmere Siri. Je hoeft dus niet continu met je telefoon in de hand door te sportschool te lopen. Fluister Siri gewoon opdrachten in via je headset. Terwijl je halters in je handen hebt, kun je Siri vragen een ander nummer af te spelen of een bericht te versturen. Bedenk je tijdens het hardlopen ineens dat je wat moet onthouden? Zeg het tegen Siri en die maakt een reminder voor je aan.

Handige applicaties

In de iStore staan duizenden apps waar je wat aan hebt, dus ook op sportgebied is er heel wat te vinden. Track je afstanden en calorieverbruik met Runkeeper, speel je favoriete ‘power song’ af via Spotify of doe een HIIT training met de 7 Minute workout-app. Er zijn ook veel applicaties met gezonde recepten om in optimale shape te blijven. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maak cardio leuker!

Vind je cardio apparaten in de sportschool saai? Je bent in beweging, maar blijft natuurlijk continu op dezelfde plek. Er hangen vast videoschermen in de gym, maar het aanbod is om te huilen. Upload daarom een serie of film op je iPhone 6S Plus en speel deze af terwijl je op de crosstrainer staat. Zet ‘m voor je op het apparaat neer en die 30 minuten zweten zijn zo voorbij.

Heb jij nog tips om met je iPhone het maximale uit je sportactiviteit te halen? Laat deze dan vooral achter in de reacties.