Papier inkopen

Papier HierIk neem even aan dat u verantwoordelijk bent voor de inkopen van de kantoorartikelen. Dan bent u waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de aankopen van al het papier dat benodigd is op kantoor. En dat kan soms heel wat meer zijn dan alleen wat printerpapier.

Sluit een deal af met een leverancier

Wanneer u even googelt op papier dan ziet u snel dat er niet één speler op de markt is, maar tientallen. Ze willen allemaal het liefst zoveel mogelijk zakelijke klanten hebben, want daar verdienen ze het meest aan. U kunt als inkoper dan ook best om een speciale deal vragen wanneer u meer dan een paar pakjes papier inkoopt. Zeker als u naast A4 Papier ook plotter rollen, fotopapier als papier op maat gaat bestellen, kunt u fikse kortingen bedingen. Daarnaast geldt het cliche spreekwoord: niet geschoten is altijd mis..

Papier kwaliteit

Let op dat u u goed laat informeren over de papierkwaliteit. U wilt niet na een velletje gebruikt te hebben en nog twintig pakken te hebben liggen er achter komen dat het papier eigenlijk te dun, te dik of niet mooi van structuur of kleur is. Online vindt u tabellen die aangeven wat de vershcillen in papierkwaliteit is wat betreft gewicht, grootte en materiaal. Twijfelt u nog steeds? Uw leverancier legt u waarschijnlijk met alle plezier de verschillen uit en misschien kunt u ook een proefpakketje bestellen.

Milieuvriendelijk papier

In Nederland, maar eigenlijk in heel de wereld is iedereen eindelijk een beetje wakker geschut als het om het behouden van onze natuur gaat. Hoewel we niet zonder papier kunnen, kunnen we er wel zoveel mogelijk op bezuinigen. Daarnaast biedt bijna elke papierleverancier de mogelijkheid om speciaal milieuvriendelijk papier in te kopen. Dit papier is niet beter of slechter van kwaliteit dan nieuw papier, maar is gerycycled en daardoor wel een stuk beter voor het milieu.