Ontspannen personeel loont

Als werkgever ben je erbij gebaat als je personeel ontspannen is. Niet alleen presteert men onder relaxte omstandigheden beter, ook is het goed voor hun gezondheid. En dat scheelt je een hoop gedoe met ziekmeldingen. Er zijn een heleboel zaken die je voor je personeel kunt organiseren in deze categorie. Een relaxruimte installeren bijvoorbeeld, mét sauna! Waarom niet?

Toppunt van relax

Een sauna bestellen voor je personeel lijkt misschien wel heel bijzonder, maar waarom zou je dat niet doen? Iedereen wordt hartstikke ontspannen van een sauna. Misschien is de sauna bezoeken met je collega’s wat ongemakkelijk, maar je kunt ook kleine sauna’s kopen. Deze zijn geschikt voor een of twee personen en dat maakt het al minder ongemakkelijk. In de sauna kunnen mensen hun hoofd leegmaken waardoor ze weer helemaal fris zijn voor een volgende bespreking. Het summum voor de relaxruimte!

Relaxruimte inrichten

Natuurlijk kun je ook volstaan met een ruimte met lekkere bank en wat tijdschriften of goede boeken. In tegenstelling tot meteen een sauna bestellen is dat wellicht een meer geaccepteerde uitspatting. Wist je dat er kantoren zijn waar een hangmat of schommelstoel in de relaxruimte staat? Voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning is dat echt een aanrader. Nu is het niet zo dat je personeel de hele dag in deze ruimte te vinden is. Nee, ze komen er af en toe stoom uitblazen of liggen in de hangmat een nieuwe strategie te bedenken. Win-win!

Groen

Vergeet in de relaxruimte én op de kantoren het groen niet. Een plant zorgt voor genoeg zuurstof en dat is precies wat personeel nodig heeft. Door in elk kantoor mooie planten neer te zetten zorg je ervoor dat stress vermindert en vermoeidheid afneemt. Daarnaast ziet het er ook nog eens gezellig uit. In de relaxruimte kun je zelfs een mooie bos bloemen neerzetten. Wist je dat je daar eenvoudig een abonnement voor kunt afsluiten? Heb je geen omkijken naar en elke week staat er een schone, frisse vaas vol met kleurrijke bloemen. Reken maar dat men daarvan geniet.

Frisse neus

Wat naast al deze faciliteiten op kantoor een aanrader is, is je personeel zo af en toe naar buiten sturen. Voor de mooie zonnige dagen kun je een lunchplek buiten inrichten, maar nog beter is als je personeel even gaat wandelen. Alleen al het feit dat je ervoor moet uitloggen maakt al dat men de zinnen verzet. In het werkende bestaan zijn veel mensen die de hele dag zitten. Af en toe staand werken is al fijn, maar een wandeling maken is nog veel weldadiger. Het is geen voorwaarde, maar op zich is het wel fijn dat het kantoor in een groene omgeving gesitueerd is.

Proost!

Nee, we hebben het nu niet over de vrijdagmiddagborrel. Hoewel daar je personeel ook heel ontspannen van wordt, hebben we het in dit artikel over veel water drinken. Door water te drinken, wordt ook wandelen gestimuleerd. Alleen al omdat je van water naar het toilet moet! Daarnaast is het drinken van water goed voor de nieren en de huid. Je personeel voorzien van eigen waterflessen is een idee, zodat ze die zelf kunnen vullen bij de kraan. Verder is het een voorwaarde dat je goede koffie schenkt op kantoor. Heb je slechte koffie, dan wordt de sfeer er niet beter op…