Onafhankelijk Financieel Advies is Belangrijk in Deze Fases van je Leven

Financieel advies inwinnen is sowieso heel verstandig. Vooral in bepaalde fases van je leven heb je gewoonweg extra financieel advies nodig. Onafhankelijk financieel advies is het beste advies dat je kunt krijgen. Een onafhankelijk adviseur geeft je eerlijk advies: wat er ook gebeurt in je leven. Dat eerlijke advies komt omdat een onafhankelijk financieel adviseur niet gebaat is bij het jou verkopen van bepaalde producten. In welke fase van je leven je ook zit.

Samen in een huis

Als je gaat samenwonen, een samenlevingsovereenkomst aangaat of gaat trouwen zijn er nogal wat financiële veranderingen. Daar is financieel advies bij samenwonen een goed idee. Zo ga je of een huis huren, of samen een huis kopen. Veel stellen openen ook een gezamenlijke bankrekening, omdat dat nu eenmaal handig is. Dit zijn hele belangrijke stappen in je leven. Advies maakt dat je voorbereid je toekomst ingaat. Met zijn tweeën!

Je eerste eigen huis

Vooral als je samen een huis koopt, verandert er financieel gezien zeker nogal wat. Het is hartstikke raadzaam om hierbij onafhankelijk advies in te winnen. Iemand van een instantie die jou een hypotheek wil verkopen, kan nooit onafhankelijk advies geven. Deze is er namelijk afhankelijk van jou als potentiële klant. Natuurlijk is de persoon oprecht, maar een onafhankelijk adviseur maakt dat je er financieel beter van wordt. En dat is precies wat je nodig hebt.

Gezinsuitbreiding

Een kindje op komst en ga je daarom na de geboorte minder werken? En dat terwijl je juist extra kosten hebt. Dit is bij uitstek de tijd om je hele financiële situatie weer eens goed onder de loep te nemen. Vooral omdat veelal een van de twee partners minder gaat werken. Samen bouw je een gezin op, terwijl een van jullie tweeën wellicht minder financiën binnenhaalt dan voorheen. Hoe verdeel je wat binnenkomt op een eerlijke manier en wat kun je doen om de toekomst wat zekerder te stellen. Onafhankelijk advies maakt dat je voorbereid je nieuwe toekomst ingaat.

Werk gerelateerde stappen

Als je een nieuwe baan hebt, kan dat financiële consequenties hebben. Niet alleen voor het salaris dat je elke maand gestort ziet worden, maar ook voor bijvoorbeeld je pensioen. Kijk goed naar de secondaire arbeidsvoorwaarden die je nieuwe werkgever je biedt. Ook voor jezelf beginnen is een grote stap. Voor jezelf, maar vaak ook voor je bankrekening. Voor het opbouwen van pensioen ben je op jezelf aangewezen, bijvoorbeeld. Een financieel adviseur weet raad!

Uit elkaar

Je hoopt er natuurlijk niet op, maar soms kom je in een situatie waar uit elkaar gaan de beste oplossing is. Wat gebeurt er met je financiële situatie als je besluit uit elkaar te gaan? Je hebt misschien samen een woning gekocht, je hebt misschien samen kinderen. In deze situaties is onafhankelijk advies echt onmisbaar. Vooral omdat dit eerlijke advies maakt dat je je er samen bij neer kunt leggen. Je wilt immers het beste voor jullie allebei. Tenminste, daar gaan we gemakshalve vanuit.

Met pensioen

Aan het eind van je werkzame leven ga je met pensioen. Veel vrije tijd, waarin je doet wat je wilt doen. Uiteraard is de consequentie dat je ook geen inkomen meer hebt. Met je AOW en je pensioen heb je misschien nog steeds een leuk bedrag maandelijks. Maar soms valt dat tegen. Nu is het natuurlijk hartstikke handig als je hier al op voorbereid was. Een onafhankelijk adviseur is je een stap voor. Hij weet op voorhand hoe je dit het beste aanpakt. En geeft je advies waar je wat aan hebt.

De laatste levensfase

Als je partner overlijdt, verandert er voor jou veel. In je dagelijkse leven, maar helaas ook in je portemonnee. Als je hierop bent voorbereid, weet je waar je aan toe bent. Natuurlijk kun je wachten met het inwinnen van informatie tot het zover is, maar eerlijk is eerlijk: hoe weet je wanneer het zover is? Nooit nadenken over een toekomst zonder je partner is het spreekwoordelijke kop in het zand steken. En dat is nu precies wat een financieel adviseur voorkomt. Met eerlijk advies weet je hoe je ervoor staat.