Kleding borduren, hoe doen ze dat?

Als je bedrijfskleding hebt, dan kun je dat laten voorzien van een logo. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Twee daarvan zijn bedrukken en borduren. Dit artikel gaat vooral over de laatste variant: bedrijfskleding laten borduren. Waarom zou je laten borduren, wat zijn de voordelen en hoe gaat dat in zijn werk?

Bedrukken versus borduren

Als je kiest voor bedrijfskleding laten borduren, dan ga je voor speciaal. Een geborduurd logo straalt luxe uit, waar je bedrijfskleding een upgrade door krijgt. Vooral als je kiest voor bedrijfskleding met een ruw oppervlakte, dan is borduren een beter idee dan bedrukken. Maar voor de kleding perfect geborduurd in je kast ligt, gaat er een heel proces aan vooraf.

Het logo of de tekst

Voor het borduurproces van start gaat, moet je bepalen wat je precies op de bedrijfskleding laat borduren. Je logo bijvoorbeeld of een zinnetje tekst. Of alle twee. Zodra je dat bepaald hebt, wordt het logo of de tekst omgezet naar een speciaal bestand voor de borduurmachine. Er wordt rekening gehouden met de dikte van de stof, met het materiaal en met wat je er precies op wilt hebben. Nadenken over de grootte is ook van belang. Zodra dat goed doorgesproken is, wordt het borduren in gang gezet.

Aan het werk

De machine doet zijn werk. Toch is het geen honderd procent machinaal klusje. Elk stukje stof moet goed bekeken worden en tijdens het proces van borduren in de gaten gehouden. Dit omdat de stof soms samentrekt.Ook wordt er goed gekeken naar het soort garen dat het best gebruikt kan worden. Er komen nog altijd mensenhanden aan te pas en dat is maar goed ook. Zo krijg je mooie bedrijfskleding met een luxe logo. En dat verdient nu eenmaal aandacht.

Testen

Mocht van tevoren duidelijk zijn dat een logo niet geschikt is voor borduren, dan wordt er meegedacht. Met duidelijk advies kun je wat en soms zijn er maar wat kleine aanpassingen nodig. Hoe meer details, hoe meer aandacht het logo nodig heeft. Als je nadenkt over bedrijfskleding met tekst,dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor het borduren van de functie van de werknemer. Handig voor klanten om te zien of ze met een verkoper van doen hebben.

101 mogelijkheden

Mocht je erover denken bedrijfskleding te laten borduren,dan gaat niemand over een nacht ijs. Ook goed om te weten is dat er legio mogelijkheden zijn. In kleuren, in formaten en zelfs in materialen. Door verschillende kleuren garen over elkaar heen te gebruiken, kun je ontzettend veelkleuren creëren. En zo is er voor elke wens wel een oplossing.

De voordelen

Tot slot nog wat voordelen van geborduurde bedrijfskleding.Uiteraard is de werknemer herkenbaar met bedrijfskleding, maar zodra er een logo op geborduurd is nog veel meer. Geborduurde bedrijfskleding is gewoon inde wasmachine te wassen en heeft een luxe uitstraling. Vooral bij de wat ruwere textielsoorten is borduren te verkiezen boven bedrukken. Ook het fijnemateriaal ziet er geborduurd sjiek uit. Borduren is wellicht wat prijziger,maar uiteindelijk duurzamer. En ook dat is wat waard.