Fashionable met gordijnen

Misschien denk je bij de combinatie van gordijnen en mode al snel aan gordijnachtige bloemetjesjurken. Het kan je stijl niet zijn, maar mode-icoon Katy Perry bewees vorig jaar al wel dat dat je er een fashion statement mee kunt maken.

Een statement maken kan ook zéker met de gordijnen voor je ramen. De keuze hierin is alleen zo ruim, dat je misschien het bos door de bomen niet meer ziet. Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen, lees dan vooral verder. Wij zetten voor je op een rijtje wat de trends van dit moment zijn en waar je op moet letten als je gordijnen gaat aanschaffen.

Natuurlijke prints

Een van dé trends van dit moment zijn gordijnen met natuurlijke prints. Botanische prints zijn helemaal in en sluiten aan bij de trend van natuurlijke materialen in je interieur. Met een natuurlijke print zit je in ieder geval goed dus. Een leuke aanbieding van bijvoorbeeld Kwantum is trouwens dat de gordijnen meestal gratis voor je op maat worden gemaakt. Zo houd je meer geld over voor andere leuke spullen voor je huis.

Scandinavische stijl

Een andere trend die helemaal van nu is, is de trend van strakke, minimalistische gordijnen in lichte kleuren. Ze geven iedere kamer een stoere en moderne uitstraling in een handomdraai. Helemaal perfect als je interieur ook deze stijl heeft.

Do’s bij de aankoop

Tot slot geven we je een aantal belangrijke tips mee die je zeker niet mag vergeten:
– Bekijk een meetinstructie voor je je ramen gaat opmeten en bespaar jezelf de frustratie van niet-passende gordijnen.
– Houd rekening met de kamer waarvoor je gordijnen zoekt. Een slaapkamer vereist vaak iets anders dan de woonkamer.
– Blijkt dat gordijnen misschien niet de beste optie voor raamdecoratie zijn, kijk dan bijvoorbeeld ook eens naar shutters of jaloezieën.