Ergonomisch ingerichte kantoorpanden

ergonomische bureaustoelBij ergonomisch ingerichte kantoorpanden denken we vaak meteen aan speciale bureaustoelen. Nu is de bureaustoel ook een van de belangrijkste zaken als het gaat om ergonomie, maar als u echt alles volgens de ergonomische richtlijnen gaat aanpassen, dan gaat het ook om muizen, toetsenborden, polsondersteuning, voetondersteuning, telefonie en meer. Meer uitleg daarover leest u in dit artikel.

Ergonomische kantoorinrichting

Veel mensen die in een kantoor werken zitten veel achter de computer. Zo veel uren achter elkaar zitten is niet goed voor de gezondheid. Toch kan er een hoop gedaan worden om uw werkplek zo ergonomisch mogelijk te maken. Een ergonomisch ingerichte werkplek zorgt voor minder kans op RSI, rug- schouder- en nekpijn en kan nog een heel scala aan andere klachten voorkomen.

Het eerste wat u aan zult moeten pakken is de bureaustoel en het bureau zelf. Staan ze op de goede hoogte? Is de rugleuning juist afgesteld? En hoe zit het met de eventuele armleuningen? Hebben uw voeten genoeg ondersteuning?

Het is lastig om zelf te oordelen of uw werkplek op al deze gebieden goed is ingericht. U kunt dan ook het beste een afspraak maken met een expert op het gebied van ergonomische kantoorinrichting. Ze lopen de hele werkplek door en geven advies van hoe de inrichting te verbeteren. U kunt daar dan zelf mee aan de slag, of u laat de installatie en afstelling van de bestaande of nieuwe artikelen aan professionals over.

Een investering die loont

Laat u een bestaand kantoorpand met inrichting vollledig omzetten naar een ergonomisch ingericht pand, dan zal dit zeker niet voordelig zijn. Toch is de kans groot dat deze investering op de lange termijn loont. Er zal minder ziekteverzuim zijn, doordat er minder lichamelijke klachten zullen voorkomen. Ook de gebruiksvriendelijkheid die een ergonomische inrichting met zich meebrengt zorgt voor meer tevredenheid en daardoor uiteindelijk voor minder ziekteverzuim.