Een Houtbeton Schutting: Praktisch en Stijlvol

Een goede combinatie van materialen: we zien het steeds meer voorbijkomen. Materialen waarvan we altijd dachten dat die niet bij elkaar pasten, blijken in de praktijk juist een prima match. En zo is het in de tuin hartstikke stijlvol om hout met beton te combineren. Een schutting neerzetten is niet een klusje dat je jaarlijks doet. Het is zelfs zo dat je er flink tegenop kan zien. Goed nieuws: een houtbeton schutting gaat langer mee. Je bent hiermee weer voor járen van dit klusje af.

Steen en hout in de tuin: al járen een combi

De combinatie hout en beton is natuurlijk niet vreemd: al jaren is onze bestrating van steen en is onze schutting, schuur en tuinmeubilair van hout. Het leuke van de houtbeton schutting is dat het hout een natuurlijke uitstraling heeft en het beton een stoere. Deze combinatie maakt dat je een unieke, stijlvolle sfeer krijgt. Daarnaast is een houten schutting natuurlijk gewoon praktisch. Het doet wat het moet doen: de tuin afschermen en je privacy geven en past qua kleur prima in de natuurlijke omgeving.

Combi met beton verlengt levensduur

Hout is een materiaal dat lang meegaat. Beton gaat zelfs nog veel langer mee. Vooral als je beton gebruikt voor de tuinpalen. Hout dat diep in de grond geslagen wordt, kan aangetast worden door houtrot. Dit omdat het onder de grond nu eenmaal altijd een vochtige omgeving is. Neem je een houtbeton schutting dan verleng je de levensduur aanzienlijk. Kies je voor een schutting met een betonnen onderkant, dan wordt dat effect nog vergroot. Het onderste deel van het hout is namelijk bij een volledig houten schutting het eerst aangetast. Gebruik je het gecombineerd met beton, dan komt het hout van de schutting niet in aanraking met de vochtige aarde.

Doorstaat een flinke storm

Door het beton houdt de schutting altijd zijn vorm. Een betonnen paal maakt dat je schutting een goed fundament heeft. Heipalen zijn zeker niet nodig! Zelfs bij een flinke storm blijft de schutting fier overeind. Kijk je naar de lange termijn dan is een houtbeton schutting door bovenstaande een duurzame keus. De schutting gaat langer mee en blijft ook nog eens langer mooi. Met een houtbeton schutting ben je echt voor jaren klaar. Daarnaast is beton vele malen meer geluidwerend dan hout. Door de combinatie krijg je minder geluidsoverlast van de straat, de hond van de buren of de luid pratende buurvrouw.

De keuze is enorm

De basis is bij een houtbeton schutting vaak van beton, het binnenwerk van hout. Het leuke is dat je qua hout een ruime keus hebt in verschillende modellen, soorten en kleuren. Je kunt dus gaan voor een houten schutting naar je eigen keuze. Is dat een standaard houten schut of misschien eerder iets met een antracietgrijs of wit houtwerk. Mocht je iets heel trendgevoeligs uitkiezen, dan is het vervangen van de houten schuttingdelen het minste werk van het schuttingplaatsen. Je koopt een nieuw scherm en plaatst hem tussen het betonnen frame. Voor je het weet zit je er in de tuin weer trendy bij.

Overtuigen

Tot slot de beste reden om te kiezen voor een houtbeton schutting: het is gewoon stijlvol en mooi. Eigenlijk heb je geen overtuiging nodig, als je hem in de showroom of op een plaatje op internet ziet. De schutting met houtbeton past daarnaast ook nog eens heel goed in de tuin. Je hebt er immers nog veel meer beton. Maak je de combinatie houtbeton schutting met betontegels, dan krijg je ook nog een mooie eenheid in de tuin. Wist je dat je prachtige betonnen buitenkeukens kunt kopen? Dat maakt het plaatje toch compleet? Laat de zomer maar beginnen!