Colberts en jasjes voor op het werk

Colberts en jasjes zijn ideaal voor formele gelegenheden, maar in combinatie met een goede spijkerbroek en een leuke top of shirt kunnen ze je outfit in plaats van zakelijk ook heel stoer maken. In dit artikel colberts en jasjes die geschikt zijn voor op het werk..maar ook daarbuiten.

Het classic colbertje

Klassiek ColbertHet klassieke colbert is zwart of grijs, een beetje getailleerd, maar zonder franjes of speciale kleurdetails. Het heren colbert op de afbeelding hiernaast is een voorbeeld van zo’n klassiek colbert. Ook voor dames zijn dit soort jasjes nog overal verkrijgbaar. Het voordeel van een klassiek colbert is dat je nooit uit de toon loopt op een formele gelegenheid. Het nadeel is dat ze nogal saai zijn en niet combineren met casual kleding. Het formele is er bij wijze van spreken niet uit te slaan. Dit soort jasjes kun je dan ook het beste alleen gebruiken voor de gelegenheden waar ze voor gemaakt zijn: op het werk of andere formele gelegenheden.

Blazers met een twist

camelkleurige blazerLeuker om te combineren met casual kleding zijn blazers en jasjes waar iets aparts in zit. Dit kan een detail in kleur zijn, maar ook in de belijning, de lengte en/oif de materiaal soort. Deze jasjes zijn ook voor formele gelegenheden geschikt. Twijfel je of het net niet té is? Ga dan voor veilig en draag een klassiek colbert. Het dames colbert van de 9straatjesonline, te zien op de afbeelding hiernaast lijkt heel klassiek, maar met opgerolde mouwen en casual kleding ziet het er al snel hip uit. Daarnaast is de kleur vrolijk en net even anders dan anders.

Casual Friday

Blazer roodOp casual friday zou je dus prima het jasje van hierbocen met een spijkerbroek kunnen dragen. Maar het jasje van hiernaast is nog net iets meer casual. Het is leuk voor casual friday of voor in je vrije tijd, maar niet aan te raden voor formele gelegenheden. Voor mannen zijn er weinig jasjes in deze categorie te vinden. De herenmode op het gebied van colberts en jasjes is wat behoudender en over het algemeen vrij klassiek, of met een klein afwijkend detail.