Bedrijfsverlichting

bedrijfsverlichtingRun je een eigen restaurant? Heb je een kapperszaak onder je hoede? Of ben je directeur van een internationale onderneming? Wat voor bedrijf het ook is, goede verlichting is belangrijk. Maar welk soort verlichting geschikt is hangt wel helemaal af van de bedrijfssoort. Hier tips en ideeën voor verschillende branches.

Verlichting voor dienstverlenende bedrijven

En dan heb ik het niet over bedrijven waar geen klanten over de vloer komen, maar dan heb ik het over eetgelegenheden, kapperszaken en musea, al bestaan er voor die laatste extra verlichtingseisen die we hier niet zullen behandelen (zoals schilderijverlichting). Voor de ‘klant komt in de zaak’-bedrijven is het van belang dat de verlichting voor sfeer zorgt. De klant moet zich thuis voelen in uw kapperszaak. Toch moet de verlichting ook zo zijn dat de kapper alles goed genoeg kan zien om prettig en secuur te kunnen werken. Ditzelfde geldt ook voor restaurants, want hoewel gedimd ligt past bij een restaurant, willen de gasten nog wel kunnen zien wat er op hun bord ligt en of hun steak wel goed medium-rare is. Hieronder drie soorten hanglampen die geschikt zijn voor dit soort bedrijven, aangezien ze zeer smaak- en sfeervol zijn, maar toch ook zorgen voor voldoende licht. De eerste lamp is de Leitmotiv Mini Bottle Kroonluchter (ook in large verkrijgbaar of in variant met wijnglazen), de tweede de Leitmotiv Bundle Light Red Hanglamp en de derde de aixlight square hanglamp
mini bottle kroonluchterhanglamp bundle redaixlight square hanglamp

Kantoorverlichting

Voor op kantoor is de functie van verlichting heel anders. Het hoofddoel ervan is dat je goed kunt werken en verlichting moet dan ook in de erste plaats functioneel zijn en pas op de tweede plaats sfeervol. Wel is het voor de werksfeer positief als het licht niet zo TL-achtig is. Het verhaal op de kantoorverlichting-pagina van d-signverlichting is veel completer dan het mijne en het is onzin om het hele verhaal in eigen woorden over te typen, dus ik zou zeggen, neem er snel een kijkje als je meer wilt weten over de eisen die er aan kantoorverlichting gesteld zouden moeten worden.