3 Goede Redenen om Onafhankelijk Financieel Advies in te Schakelen

Een mens komt in zijn leven in diverse situaties terecht. We doelen hierbij op situaties die financiële consequenties hebben. We hebben het dan over het kopen van een woning, kinderen krijgen, met pensioen gaan of bijvoorbeeld een scheiding. Dit zijn al goede redenen om onafhankelijk financieel advies in te schakelen, maar er zijn ook andere redenen. We geven je drie goede redenen om onafhankelijk financieel advies in te schakelen op tijdstippen dat je er zelf niet zo snel aan zou denken.

Onafhankelijk financieel advies voorkomt

Door je financiële situatie eens goed in kaart te brengen kun je ervoor zorgen dat je beschermd bent. Bijvoorbeeld voor financiële tegenvallers. Hiermee bescherm je jezelf en je gezin en voorkom je problemen. Wat de samenstelling van je gezin is, maakt in deze niet uit. Of je nu getrouwd bent, samenwoont of alleen, of je kinderen hebt of niet. Ook een eigen huis kan beschermd worden door het onafhankelijke financieel advies. Als je een huis koopt, geef je immers vaak het grootste bedrag uit dat je in je leven uit zult geven. Dit geeft verplichtingen, die je in de looptijd van je hypotheek altijd hoopt te kunnen voldoen. Maar wat als er risico’s op de loer liggen die zodanig van invloed zijn op je financiën dat verplichtingen niet meer nagekomen kunnen worden? Met financieel advies kun je dit voortijdig voorkomen.

Om een oogje in het zeil te houden

Financieel advies zorgt, onafhankelijk of niet, voor het in kaart brengen van je financiën. Zowel positief als negatief, wat wil zeggen dat risico’s ingecalculeerd zijn. Je kunt nog zo denken dat je het helemaal voor elkaar hebt, maar dat is niet altijd voor eeuwig. Er zijn namelijk nogal wat invloeden van buitenaf die ervoor kunnen zorgen dat jouw financiële situatie omkeert. Als je weet waar je aan toe bent, kun je vooraf op deze veranderingen inspelen. Een onafhankelijk financieel adviseur zorgt ervoor dat je alles goed op de rit hebt en dat je door middel van een plan weet hoe je ervoor staat. Geldzaken is niet iets waar je wellicht graag over praat. Een financieel adviseur doet niet anders en kijkt niet op van jouw persoonlijke situatie. Door het geld dat je hebt goed te beschermen kun je de externe invloeden beperken en daar is onafhankelijk advies een goed middel voor.

Besparen door financieel advies

Een onafhankelijk financieel adviseur weet meer over geldzaken dan jij, tenminste, daar gaan we gemakshalve vanuit. Wat hij bijvoorbeeld voor je kan betekenen is zorgen dat bepaalde handelingen besparingen opleveren, bijvoorbeeld besparen op het betalen van belastingen. Hij kijkt ook naar ingewikkelde situaties en adviseert bij vermogensopbouw, pensioenopbouw en meer van dat soort zaken met als doel je financiën in kaart brengen én belastingvoordeel vinden. Maar niet alleen op belastinggeld kan een financieel adviseur besparen, ook bijvoorbeeld op rente. Een echt onafhankelijk adviseur, die geen commercieel belang heeft bij het afsluiten van een hypotheek bij één bepaalde hypotheekverstrekker, zoekt voor je uit waar de meest gunstige voorwaarden gelden. En zo kun je op een eenvoudige manier elke maand wat geld in je zakken houden.